torsdag 5. mars 2015

Motivasjon!


-Treningsmotivasjon,
rettere sagt. 

I starten på ett nytt opplegg virker alt lekende lett, så kommer hverdagen, ting er ikke nytt og spennende lenger, og det er ikke så enkelt å holde koken lenger. -Jeg kjenner meg hvertfall veldig igjen i dette scenatioet. Det er da man må kjenne etter, hvorfor gjør jeg dette? Hva er min motivasjon, min gulrot, mitt mål? 

Før eller siden havner jeg her, og da gjelder det å ikke miste fokus, ikke dette av lasset... 
Jeg har jobbet en del med dette i det siste, tenkt over og blitt mer bevisst på hva som er mine mål, hva som driver meg. -Og hva som gjør at jeg kan glemme dette, hva som gjør at jeg dette av lasset, glemmer meg bort... 

For det første; jeg trener for min egen del. For helsa mi, for å ha energi, og for å ha en god selvfølelse. Jeg trener for å holde meg frisk, for å ha ett stabilt blodsukker, og for å kanskje gå ned noen kilo til (men det er faktisk ikke hovedmålet mitt lenger).    
   Det som motiverer meg er min egen fremgang, når jeg klarer mer, orker mer, blir raskere, får mer overskudd og føler meg mer vel med meg sjøl. Jeg blir også motivert av freshe treningsklær, fint vær, god gli på skia, alt positivt i forhold til trening og fysisk aktivitet :) 
   Mine mål, er å ha ett godt, rikt og aktivt liv, ha overskudd i hverdagen til det jeg liker, være vel med egen kropp, og når vegen der jeg går turer er bar og har tørka opp litt skal jeg begynne å jogge utendørs. Det er mitt konkrete mål med kondisjonstreningen akkurat nå. Det er dette jeg tenker på når jeg er lite motivert for tredemølla. -Ski går greit, det er motivasjon i seg sjøl ;) Der er det å holde litt tempo over tid som er utfordringen, blir lett "skravletur" hvis jeg ikke er bevisst.. -Ha ha. Styrketreninga prøver jeg nå å variere litt så den ikke blir kjedelig, blir mest enkle øvelser med strikk/ball/kroppsvekt. Finner mye inspirasjon på blogger / instagram / facebook og spotify, der har jeg bevisst valgt å følge personer og temaer som motiverer meg :)

Utfordringen er og blir å holde fokus over tid, jeg har veldig lett for å glemme meg... Det skal så utrolig lite til, som en lei episode, dårlig vær, en bursdag der jeg ikke "tør" å ha med meg noe til kaffen til meg sjøl, om jeg forsover meg og får en litt dårlig start på dagen, om jeg glemmer å spise frokost og går "tom" for energi, om jeg tenker jeg kan unne meg litt for nå går jo alt så bra, om jeg er sliten og gir f*** en kveld..... -Lista er uendelig, jeg har tatt mange dårlige / lite gjennomtenkte valg de siste par årene. Derfor jobber jeg med å være mer bevisst, tenke konsekvenser, kjenne etter om jeg virkelig er sulten, tenke etter om jeg har spist ila de siste timene (kanskje trenger jeg rett og slett mat / vann / søvn ?)... 


-Kuleste lia ever:
NORGE ER IKKE SKAPT TIL Å SITTE PÅ RÆVA ;) 


-Det er viktig å være bevisst sine egne valg, de er faktisk våre egne å ta. Jeg leste ett bra blogginnlegg om det, og kjente at det virkelig traff. -Anbefales! 

-Og forresten anprpo insta; mitt brukernavn er "frusvenningsen" ! 


Ingridklem :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar