tirsdag 6. november 2012

Travel hverdag

Litt stille her på bloggen om dagen, men det er virkelig ikke stille her hjemme på gården. Her skjer det stadig ting, kalvinger, bursdager, jobb, pluss alt det daglige arbeidet vårt med fjøs og hus. Oppussinga av fjøset har stått litt stille ei stund nå, vi må prøve å komme i gang igjen med den også.. 
   På torsdag kalvet den andre av de nye kuene, Lilja, kommer mer om det senere. På lørdag feiret vi Margit (Thomas sin bestemor) sin 75 årsdag, med reste-kalas på søndag. Vi hjalp alle til med forberedelser, mat og kaker, og jeg trur det var en vellykket feiring på alle måter. Yrja og Hermine er friske og raske. Matlysten er på topp, og veslejenra vår har flyttet opp i bingen til de store kalvene. Det var nok litt skummelt i starten, men det går bedre og bedre. De siste morgenene nå har hun ligget inntil de andre kalvene og kost seg :) Det varmer et "mamma"hjerte, jeg har jo vært litt på vakt for at de ikke skulle være for tøffe med lillemor Hermine. Men hun er tøffere enn hun ser ut til, og har nok funnet sin plass i flokken nå. 
   Yrja er nå ferdig med råmelk-fasen, og melkes på anlegget som de andre. Godt å slippe å melke mange kuer på egen dunke :)Vi har fått svar på speneprøvene vi sendte inn av henne, og de er fine :) Godt for alt som er bra! Vi tar vanligvis ikke egne speneprøver utenom de vi sender inn ca annenhver månes av alle, men siden hun er ny for oss ville vi være på den sikre siden. 


Lilja (over her) har jo også kalvet nå, henne tar vi speneprøver av og sender inn i morgen. Hun har jo ikke vært med på noen av de andre prøvene sidn un nettopp har kalvet. I morges var siste gangen med egen dunke for henne og, så nå skal det bli godt å få alle på melkeanlegget! Må man så må man, men det er jo litt ekstra jobb med rengjøring og å ta vare på melka. Alle kuene våre er snille som dagen er lang, så vi føler oss heldige :)

I morgen er det kurs i jurhelse,
det blir spennende og helt sikkert lærerikt for oss.

Klemmer fra hoved-budeiaIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar