torsdag 9. oktober 2014

Kjøttsaus

Jeg har laget hjemmelaget kjøttsaus en god stund nå, men den vi hadde til spagettien i går var nok den beste hittil. -Så god at jeg må skrive den ned, og da gjør jeg det her slik at flere kan lese ;)

Denne kjøttsausen bruker vi til "alt"; spagetti, pizza, lasagne... 





Ingredienser: 
*ca 1 ss olje/smør til steking
*ca 600 g kjøttdeig; storfe, svin, kylling, elg... 
-Valget er ditt!
*1 fedd hvitløk
*En boks hakkede tomater
*En boks maiskorn
*En guk paprika
*ca 1/2 ts salt
*ca1/4 ts pepper
*ca 1 ss timian
*ca 1 ss merian
*ca 1 ts chilipulver
*ca 1 ts paprikakfrydder

Slik gjør du:
Start med å smelte smør/olje, ha i finhakket hvitløk og la den ligge noen sekunder før du har i kjøttdeigen.
Brun kjøttdeigen raskt, og tilsett resten av ingrediensene. 
La det stå og putre på svak varme til kjøttet er gjennomkokt og paprikaen mør. 
Smak litt til med krydderene, dette er de mengdene jeg synes ble passe :)

Her i huset spiser Thomas og Jenny fullkorn-spagetti til, mens jeg har stekt squash, kikertpurè eller en enkel salat til i stedet. -Og såklart revet ost over :) 

Du kan bruke de grønnsakene du vil, løk, squash, sopp, purre.... Det er kun fantasien og innholdet i kjøkkenskapene som setter begrensningene her.

-NAM!

2 kommentarer:

  1. Høres ut som en nydelig saus - må prøves engang! Takk for at du deler oppskriften :)
    Og tusen takk for hyggelig kommentar inne hos meg - artig å vite at du finner inspirasjon med mine håndarbeider. Og når det gjelder tid - så er det bare slik at jeg tar meg tid til det når jeg vil og måtte ønske det, for jeg har ikke små barn som krever masse ;) Ser under her i et annet innlegg at supersøte Jenny har begynt å gå selv nå - så herlig! Nå blir det gående unna fremover både for den ene og den andre :)

    Ønsker deg flotte dager!
    Klem fra Ann Elisabeth

    SvarSlett
  2. Jeg bruker ofte squash-spagetti til kjøttsaus :)

    SvarSlett