torsdag 9. februar 2012

Fana-strømper

Litt artigere enn å strikke tradisjonelle raggsokker, både med hensyn til farger og mønsteret (som jeg elsker!), og det å strikke fra tåa og opp. Jeg hadde bare akkurat med grønt, så da er tå-opp en super måte å strikke sokker på. Pluss at jeg for sikkerhets skyld strikket begge samtidig, sånn for å være på den sikre siden. 
Selv om jeg har strikket Fana-strømper tidligere, er dette bare den tredje gangen jeg strikker tå-opp, så jeg måtte friske opp kunnskapen litt, og kikket på fremgangsmåten jeg har funnet her. Litt inspirert av julestrømpene jeg strikket før jul i 2010, men med Fana-mønster på. Julestrømpene fra 2010 fant jeg på Drops-sidene her, de ble en skikkelig hit, og mange av de jeg veksler gaver med fikk slike. 
   Fana-mønsteret kan virkelig brukes til alt, og jeg har haugevis av ideer til ting jeg har lyst å strikke. For eksempel: pynteputetrekk, babydress og veske, for å nevne noen. De tradisjonelle norske strikkemønstrene blir jeg aldri lei av, og bruksområdene er utallige. Jeg liker vel beste Fana, men også Marius, Lusekofte og Setesdal er favoritter verdt å nevnes. 


-Hvilke mønstre liker du best?

Ha en fortsatt fin dag:) 
Klem fra Ingrid

2 kommentarer:

  1. Fana, like fint som alltid! :) Er heilt einig med deg ang. gamle tradisjonelle mønstrer, kjempefine! :)

    SvarSlett
  2. Kjempefine strømper, Fana er virkelig et flott mønster. Har lyst til å lage noe sjøl av det, kanskje ei lue. Flott farger du har brukt også.

    SvarSlett