onsdag 14. desember 2011

Oppussing av stua

Nå klarer jeg ikke vente lengre, så nå kommer det et oppussings-innlegg fra stua vår her. Joda, vi er vel strengt tatt ikke helt 100% ferdige, mer sånn ca 97%. Men det sier jeg ikke høyt, jeg later heller som om alt er i den skjønneste orden. Det bobler liksom over i meg etter å blogge dette innlegget, for vi er kjempefornøyde med resultatet, og jeg har lyst til å rope det høyt så alle hører. 

Så hvis du er drittlei oppussing og interiør bør du nok heller rulle videre nedover i bloggen ;) 
  Huset vårt er fra 1987 (den delen vi bor i altså), og trengte litt fornyelse her og der. Ikke noe alvorlig altså, det var igrunnen mest for å gjøre det til vårt eget. Her ser du hvordan det var her da vi flytta inn.


Jeg tenkte dessverre ikke på å ta bilder før vi skrudde av den mørkegrønne lista som satt over skillet mellom det røde og det gule på veggene. De var i den samme grønne farga som det er rundt vinduene på disse bildene. Gulvbelegget var utslitt, og gått opp i skjøtene. Dermed bestemte vi oss for å pusse opp litt. Vi bretta opp ermene, og med hjelp av familie og gode venner ble det fort sving på sakene... 


Underveis så det slik ut her. Rundballesekker (!) ble trædd over møblene, og tak og vegger begynte å skifte farger. Kjempegøy å se forskjellen underveis, det var stor endring for hver farge som kom opp. Etter mye om og men fikk vi også kjøpt gulv, Og med det også på plass var forandringen komplett. Vi sitter igjen med ei stue som virkelig er "oss", og en god følelse av å ha gjort det sjøl. Vi hadde som nevnt over masse god hjelp av mamma, lillesøster og bestevenninna, og det er vi utrolig takknemlige for. Skal prøve å gjøre gjengjeld om vi får muligheten, men er ikke så sikker på av vi klarer det :) 


Nå ser det slik ut her, og vi klarer igrunnen ikke lengre å se for oss hvordan det var før. Forandringen er enorm! Nå om dagen er vi helst hjemme, drar ikke bort mer enn nødvendig. Så forutenom jobb, handling og andre ærender er vi helst hjemme og nyter stua vår. Jeg går snart amok med mopp, lys, stæsj og greier, for det er så utrolig koselig å gjøre det fint rundt seg her nå :) 
   Det gjenstår fortsatt ting på ønskelista mi for stua, som tepper under sofaen og spisestua, men det haster egentlig ikke i det hele tatt. Jeg drømte en tid om sebraskinn under spisestua. For å bryte opp i alt det brune og beige, rett og slett sprite opp litt. Nå har jeg mest lyst på vevd fillerye, men gjerne i farger som bryter med resten her inne. Og under sofaen ser jeg for meg et lyst, flosset teppe med lange myke ragger..... Det hadde vært noe for både oss på to bein og de på fire å grave tærne nedi det :) Vi skal også ha opp litt bilder på veggene igjen. Men med så fine nymalte vegger tanker vi oss jo veldig godt om før vi lager nye hull. Det er jo mye finere med bare noen få, nøye uttenkte bilder på veggene. 

"Less is more" er blitt mitt nye motto, selv om det kan være vanskelig. Jeg prøver heller å pakke vekk det meste av stæsj, og bytta på hva vi har framme. Både så blir man ikke så fort lei av tingene når de ikke er fremme bestandig, og det er litt skattejakt å se i skap og skuffer etter noe "nytt" å sette frem. 1 kommentar:

  1. Så fint det ble.
    Forandringer fryder og det er alltid flott med lyst (syns jeg)
    *minde*

    SvarSlett