onsdag 7. desember 2011

Pynta til jul

Orkidèer er kjempefine, litt spesielle blomster. Når de blomstrer står de lenge, og når de er blomstret av kan de også stå lenge. De trenger liksom ei pause for å komme med nye knopper. Utfordringen er da å være tålmodig nok, ikke vanne for mye, og la de være stort sett i fred. Trikset kan være å sette de bak en gardin, eller på ett gjesterom. Man kan jo også finne noe å henge på de blomsterløse grenene så lenge, så kan den jo stå framme likevel :) 
Enkelt og greit, på denne orkidèen er det ikke noen greiner å henge pynt på. Løsningen ble derfor å sette nedi en blomsterpinne med pynt på. Kjøpte slike på Plantasjen i sommer, fine både sommer og vinter, inne som ute. 
Bling-bling med bittesmå discokuler. 


Tradisjonelt, med bittesmå halmbukker og nisser. Kan godt hende jeg ender opp med dette alternativet. Må kanskje bytte pyntepotte (fnis), men ellers likte jeg dette veldig godt. 
   Jeg kjøpte også noen sløyfebånd på Europris i går, både røde og med glitter i ulike bredder. De er fine å enten knyte rundt potta, greiner el, eller lage rosetter av, og sette på ståltråd til å sette nedi pottene. Det er som regel ikke så mye som skal til ;) 


-Ingrid 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar