onsdag 14. desember 2011

Småstrikk

Husker du at jeg prøvde meg på strikket trekk til tennbrikkettene tidligere i høst/vinter? Vel, det har blitt noen flere, jeg blir jo så lett revet med... Disse er superkjappe å strikke, morsomt å leke seg med ulike mønstre, og ikke minst mye finere enn "tønna" de kommer i. Det går jo fint an å ha flere å bytte litt på om man blir lei. Her er det vel noe for en hver smak. 



At jeg er veldig glad i tradisjonelle strikkemønstere er vel ikke lenger en hemmelighet, om det noen gang har vært det i det hele tatt. Åttebladsroser, Marius og Fana er nok favorittene for tiden, og det gjenspeiler seg også her. Jeg er nok generelt svak for nostalgiske, tradisjonelle elementer i det meste, fra interiør, klær, blomster og håndarbeide. -Men som regel med en liten twist for å sette mitt eget preg på det. 
   Disse småsøtingene er strikket av blandt annet Østlandsgarn-, Rubin-, og Safir-restegarn, på pinne nr 2,5. Jeg la opp 84 masker, og strikket i det mønsteret jeg hadde lyst på til arbeidet målte 22 cm. Noen av dem ble litt korte, ettersom de var litt trange, og ett ble det heklet på blondekant på etterpå, for å "strekke" det litt. Jeg må nok strikke ett til i Mariusmønster til meg selv også. Disse her havner nemlig under juletrærne rundt omkring hos familie og venner om ikke mange dagene :) 

-Klem fra Ingrid 

2 kommentarer:

  1. Ser at desse er populære på strikkebloggane for tida, men dei er jo kjempefine og supre julegåver :)

    SvarSlett
  2. Kjempe tøffe altså!
    Klem lillesøster.

    SvarSlett